Mikä on Uudenmaan Muistiluotsi?

Uudenmaan Muistiluotsin (UML) toiminta Uudellamaalla Espoon, Hangon, Hyvinkään, Inkoon, Järvenpään, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Nurmijärven, Raaseporin, Siuntion, Tuusulan, Vihdin ja Vantaan alueella rahoitetaan Veikkauksen tuotoilla.

Uudenmaan Muistiluotsin toiminta on suunnattu muistisairaille ihmisille ja heidän läheisilleen sekä kaikille muististaan ja muistin huoltamisesta kiinnostuneille! Koulutamme myös vapaaehtoisia ja meidän kauttamme alueen muistialan ammattilaisten on mahdollisuus verkostoitua ja jakaa osaamistaan.

Uudenmaan Muistiluotsi on osa Muistiliiton koordinoimaa valtakunnallista Muistiluotsi – verkostoa. Verkostoon kuuluu 18 maakunnallista Muistiluotsia.  

Uudenmaan Muistiluotsissa on hallinnoivana yhdistyksenä Espoon ja Kauniaisten Muistiyhdistys ry.

Mukana toiminnassa kumppaanuussopimuksella ovat lisäksi:  

  • Vantaan Muistiyhdistys ry
  • Äldreomsorgen i Ekenäs rf
  • Karjaan ja Pohjan Ikäihmisten tuki ry
  • Keski-Uudenmaan Muistiyhdistys ry
  • Lohjan seudun Muistiyhdistys ry
  • Hyvinkään seudun Muistiyhdistys ry.

Muistiluotsi toimii alueellaan yhteistyössä kunnan, yksityisen- ja kolmannen sektorin kanssa.

Toiminnan tavoitteet

Uudenmaan Muistiluotsi-toiminnan päätavoitteena on muistisairaan ihmisen ja hänen läheisensä omannäköisen elämän jatkuminen ja hyvinvoinnin vahvistuminen. Muistisairaan ihmisen ja hänen perheensä oikeuksien toteutuminen vahvistuu ja heidän äänensä kuuluu paremmin. 

LUE LISÄÄ

Mitä Uudenmaan Muistiluotsissa tapahtuu?

Uudenmaan Muistiluotsi järjestää matalan kynnyksen tiedollista tukea ja vertaistoimintaa muistisairaille ihmisille ja heidän läheisilleen. Toiminnallisiin ryhmiin mahtuu usein mukaan myös muut muistin huoltamisesta kiinnostuneet. Tarjoamme lisäksi mahdollisuuden vapaaehtoisena toimimiseen monipuolisessa ja kehittyvässä yhteisössä. Vapaaehtoisille on tarjolla koulutusta ja vertaistapaamisia säännöllisesti. UML toimii aktiivisesti erilaisissa yhteistyöverkostoissa ja vie eteenpäin asiakkailta koottua palautetta siitä, mikä heidän elämässään juuri nyt on tärkeää.

Tutustu tapahtumiimme tarkemmin tapahtumakalenterissa tai kauden koosteista ja ilmoittaudu mukaan!

LUE LISÄÄ

Uudenmaan Muistiluotsin henkilökunta

Uudenmaan Muistiluotsissa työskentelee toiminnanjohtaja ja yhdeksän muistiohjaajaa. Muistiohjaajat toimivat omilla alueillaan ja vastaavat oman alueensa toiminnan sisällöistä. Toimintaa on tarjolla sekä suomen että ruotsinkielisenä. Jos haluat tietää enemmän oman alueesi toiminnasta, ilmoittautua mukaan, esittää toivomuksia toiminnan suhteen tai tarvitset muistineuvontaa, ole ystävällinen ja ota yhteyttä oman alueesi muistiohjaajaan.

Henkilökunnan yhteystiedot