Mikä on Uudenmaan Muistiluotsi?

Uudenmaan Muistiluotsin (UML) toimintaa Uudellamaalla Espoon, Hangon, Hyvinkään, Inkoon, Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Nurmijärven, Raaseporin, Siuntion, Tuusulan, Vihdin ja Vantaan alueella tukee sosiaali- ja terveysministeriö.

Uudenmaan Muistiluotsin toiminta on suunnattu muistisairaille ihmisille ja heidän läheisilleen sekä kaikille muististaan ja muistin huoltamisesta kiinnostuneille! Lisäksi tarjoamme vapaaehtoisille koulutusta ja osallistumisen mahdollisuuksia. Toimimme aktiivisesti yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa ja kauttamme alueen muistiammattilaisten on mahdollisuus verkostoitua ja jakaa osaamistaan. 

Uudenmaan Muistiluotsi on osa Muistiliiton koordinoimaa valtakunnallista Muistiluotsi – verkostoa. Verkostoon kuuluu 18 maakunnallista Muistiluotsia, jotka toimivat yhteisten periaatteiden mukaisesti.  

Uudenmaan Muistiluotsissa on hallinnoivana yhdistyksenä Espoon ja Kauniaisten Muistiyhdistys ry.

Mukana toiminnassa kumppaanuussopimuksella ovat lisäksi:  

  • Vantaan Muistiyhdistys ry
  • Äldreomsorgen i Ekenäs rf
  • Karjaan ja Pohjan Ikäihmisten tuki ry
  • Keski-Uudenmaan Muistiyhdistys ry
  • Lohjan seudun Muistiyhdistys ry
  • Hyvinkään Seudun Muistiyhdistys ry.

Muistiluotsi toimii alueellaan yhteistyössä kunnan, yksityisen- ja kolmannen sektorin kanssa.

Toiminnan tavoitteet

Uudenmaan Muistiluotsi toimii muistisairaan ja läheisen tukena tarjoten mahdollisuuksia aktiiviseen elämään, vertaisuuden kokemuksiin ja tarpeen mukaista tietoa arjen haasteisiin.  

LUE LISÄÄ

Mitä Uudenmaan Muistiluotsissa tapahtuu?

Uudenmaan Muistiluotsi järjestää vertaistukitoimintaa sekä muistisairaalle että läheiselle omissa erillisissä ryhmissään sekä harrastusmahdollisuuksia liikunnan, musiikin ja erilaisten aivotreenien parissa. Kaikille avoimia matalan kynnyksen paikkoja ovat esimerkiksi Muistikahvilat ja Muisti-infot, joissa tiedon ja tekemisen kautta kartuttaa muistitietoutta ja saa samalla virkistystä aivoille. Vapaaehtoisille tarjoamme koulutusta ja mahdollisuuksia osallistua erilaisten tehtävien parissa. Toimimme aktiivisesti erilaisissa yhteistyöverkostoissa ja meidän tavoitteena on lisäksi tuoda muistisairaan ja läheisen ääntä kuuluville tehtäessä päätöksiä muistiperheen asioista.

Tutustu tapahtumiimme tarkemmin tapahtumakalenterissa tai kauden koosteista ja ilmoittaudu mukaan!

LUE LISÄÄ

Uudenmaan Muistiluotsin henkilökunta

Uudenmaan Muistiluotsissa työskentelee toiminnanjohtaja ja 10 muistiohjaajaa. Muistiohjaajat toimivat neljässä eri toimistossa ja vastaavat alueensa toiminnan sisällöistä. Toimintaa on tarjolla sekä suomen että ruotsinkielisenä. Jos haluat tietää enemmän oman alueesi toiminnasta, ilmoittautua mukaan, esittää toivomuksia toiminnan suhteen tai tarvitset muistineuvontaa, ole ystävällinen ja ota yhteyttä oman alueesi muistiohjaajaan.

Henkilökunnan yhteystiedot