Kaikki uutiset

Vanhusten viikko on alkanut!

Sunnuntaina 1.10. vietettiin Vanhusten päivää, jonka jälkeen alkaa Vanhustenviikko. Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhustenviikko. Tänä vuonna teemana on "Tehdään iästä numero".

Tehdään iästä numero -teemalla Vanhustyön keskusliitto haluaa olla vahvistamassa myönteisiä ikäasenteita yhteiskunnassamme sekä rakentamassa Suomesta pala kerrallaan ikääntymisen mallimaata. Vanhat ja ikääntyvät ihmiset, muistisairauteen sairastuneet ja läheiset mukaan lukien, ovat oman elämänsä toimijoita ja merkittävä yhteiskunnan voimavarana. Heidän osallisuutensa ja kuulemisensa pitäisi olla itsestäänselvyys eri yhteiskunnan sektoreilla niin julkisella puolella kuin järjestöpuolellakin.

Vaikkakin, muistisairaudet eivät ole ainoastaan iäkkäiden sairaus, on suuri osa muistisairaista sekä heidän läheisistään yli 65-vuotiaita. Me Uudenmaan Muistiluotsilla pyrimme siihen, että alueemme muistisairailla ja läheisillä olisi saatavuus ajankohtaiseen ja tarpeitaan vastaavaan tukeen ja apuun elämäntilanteessaan ja mahdollistamme vertaistuellisia kokemuksia ryhmissämme. Pidämme myös tärkeänä väestön tietämystä muistisairauksista, kohtaamisesta ja oikeudellisesta ennakoimisesta. Näihin asioihin pyrimme vaikuttamaan ihan arjessamme, kuin myös erilaisilla teemaviikoilla, kuten kahden viikon takaisella Muistiviikolla. Osallisuus ja toimijuus tarkoittaa tietysti myös sitä, että on mahdollista olla aktiivinen ja harrastaa omassa, esteettömässä ympäristössä. Vanhusten viikko on jaettu teemoihin ja ne kulkevat näin:

  • Ma 2.10. Hyvinvointia ja terveyttä luonnosta
  • Ti 3.10. SeniorSurf – digitalisaatio ja teknologia
  • Ke 4.10. Luovuus
  • To 5.10. Ulkoilu
  • Pe 6.10. Ravitsemus, elintavat ja liikunta
  • La 7.10. Kulttuuri
  • Su 8.10. Vanhuuden ennakointi

Löydät vanhustyön keskusliiton sivuilta teemojen mukaista ohjelmaa sekä mainioita vinkkejä aiheeseen liittyen. Lue lisää täältä: Vanhustenviikon teemapäivät Vanhustyön keskusliitto - (vtkl.fi)