Kaikki uutiset

Välittämisen päivänä välitetään toisista

Hyvää välittämisen päivää sinulle!

Oletko ikinä ajatellut, että jokainen meistä, sinä tai minä, voi olla jollekulle ikäihmiselle ainut kontakti päivän tai vaikkapa viikon aikana, jolle pääsee juttelemaan tai jolta vastaanottaa hymyn? Miten me näissä tilanteissa toimimme? Hymyilemmekö, katsommeko silmiin, vai kiiruhdammeko ohi? Voimme luoda toiveikkuutta ja hyvää mieltä jo pienilläkin teoilla, kuten hymyilemällä, tervehtimällä tai auttamalla. Sama asia pätee toki kenen tahansa ihmisen kanssa: Jo pienikin teko tai huomioiminen kiireen arjen keskellä voi olla jollekin toiselle, jopa vieraalle ihmiselle, merkityksellinen.

Välittämisen päivän tarkoituksena on kannustaa ja myös muistuttaa ihmisiä siitä, että voimme tehdä pieniä (tai suuria) välittämisen tekoja myös muulloin kuin tiettynä teemapäivänä. Jokainen päivä on välittämisen päivä!

Valli ry kertoo verkkosivuillaan esimerkkejä pienistä välittämisen teoista: Hymyile, lähetä postikortti, tervehdi vastaantulijaa, soita iäkkäälle läheiselle, anna istumapaikka bussissa, lähetä ystävälle viesti ”olet tärkeä”, pidä ovea auki, kiitä, pyydä naapurin vanhus ulos, kysy ”mitä kuuluu” tai sano ”ole hyvä”, kutsu naapuri kahville tai vie iäkäs naapuri ulos, huomaa hyvä ja sano se ääneen, ihaile ystävän (tai tuntemattoman) vaatetta tai vaikka heijastinta, toivota hyvää nimi- tai syntymäpäivää, kuuntele mitä toinen sanoo, osoita surulliselle myötätuntoa, halaa, pyydä anteeksi, anna tilaa kaupan jonossa, järjestä kahvihetki, kerro ystävälle mistä pidät hänessä, auta jos huomaat jonkun kaipaavan apua, kiitä bussikuskia, tarjoa apua digiasioissa, asetu kiusatun puolelle, luo lumet naapurinkin porraspielestä, anna tilaa autoilijoille, auta iäkästä kanssamatkustajaa bussista, aloita vapaaehtoistoiminta, sammuta ylimääräiset valot, kerää roskia luonnosta, lahjoita tarpeettomat vaatteet eteenpäin.

Keksitkö sinä jonkin välittämisen teon?

Lue lisää: https://www.valli.fi/valittamisen_paiva/