Kaikki uutiset

 

Tänään paistaa aurinko

Maaliskuussa maailma pysähtyi. Ihmiset sulkeutuivat kotiin. Valtatiet ja kaupunkien keskustat autioituivat. Toimistojen ikkunat pimenivät ja työpisteet alkoivat kerätä pölyä. Tapahtumat peruttiin. Ovet lukittiin. Ikkunasta ihmeteltiin harvoja kadulla kulkevia. Ja asetuttiin odottamaan. Että elämä palaisi ennalleen. Että tulisi lupa lähteä teatteriin, museoon, konserttiin, kirjastoon. Että harrastukset taas alkaisi. Että voisi halata ystävää. Että saisi takaisin kaiken sen, mitä oli itsestään selvänä pitänyt. Että ei enää pelottaisi. Että elämä palaisi ennalleen.

Samaan aikaan kun me odotimme kaiken alkamista, tuli kevät ja sitten kesä. Lumet katosivat ja jäät lähtivät. Koivuihin tuli ensin hiirenkorvat ja sitten jo täysi lehti. Joutsen teki rantaan pesän. Pääskyset palasivat ja lentävät taas korkealla kattojen yllä. Vihreys ja kaiken kukkiminen pääsi melkein yllättämään. Taivas on taas niin sininen. Lämpö hellii. Uhka tuntuu kesässä kaukaisemmalta, pelko pienemmältä.

Ehkä meidänkin on nyt aika hengittää syvään ja katsoa uhkakuvista kaikkiin mahdollisuuksiin. Korona on edelleen olemassa. Meidän on kaikessa tekemisessä otettava huomioon oma ja toisten turvallisuus. Ne kädet pestään ihan joka välissä ja kasvosuojaa voi halutessaan käyttää. Läheiset kannattaa tavata ulkona ja turhaa kanssakäymistä vältetään edelleen.

Yhtä lailla kuin viranomaisten ohjeita meidän on syytä kuunnella myös luonnon ja kevään viestiä. Elämä ei loppunutkaan. Tuli taas uusi kesä kaikkine ihmeineen. Se, mikä oli talven ajan käpristynyt suojaan, avautui taas kukkimaan. Meidänkin on aika kääntää kasvomme aurinkoon. Elämä nimittäin on tässä ja nyt.

Tehdään retki rantaan, metsään, takapihalle, parvekkeelle. Otetaan eväät mukaan. Termospulloon kahvia ja pullat pakkasesta mukaan, kun niitä on kuitenkin tullut luonnottoman paljon leivottua tämän eristyksen aikana. Suomessa riittää luontoa, metsäpolkuja, rantaraitteja, nurmikenttiä, puiston penkkejä. Me mahdutaan kyllä kaikki ulkoilemaan. Hengitetään syvään aamujen raikkautta ja kesäiltojen viipyilevää lämpöä. Nautitaan. Kesä on täällä - niin kuin mekin.

kesäterveisin, Sanna