Kaikki uutiset

 

Mitä sinulle kuuluu?

Erikoiset ajat jatkuvat edelleen. Huonoja uutisia ja erilaisia suosituksia tulee vastaan nyt lähes päivittäin. Koronatartuntojen määrä kasvaa. Samaan aikaan kuitenkin elämä perustasolla jatkuu aika samanlaisena kuin ennenkin. Aamulla herätään, napsautetaan kahvinkeitin päälle ja oikaistaan päivän lehti pöydälle. Siitä se päivä lähtee niin kuin aina ennenkin. Rajoituksiin, jos ei totu, niin ainakin alistuu. Kun tutun harrastuksen ovet sulkeutuu, ei kapina juuri auta. Arkiset asiat vie meitä eteenpäin tänäänkin.                          

Vaikka tuntuu kurjalta, ettei kaikkiin tuttuihin harrastuksiin juuri nyt päästä, niin uutiset maailmalta kertoo, että meillä on tilanne vielä varsin hyvä, vaikkakin huonompaan suuntaan menossa. Tämän vuoksi me nyt noudatamme ohjeita, odottelemme rauhassa rokotteen valmistumista ja tämänkin tilanteen haltuun saamista. Ajan kanssa hankalatkin asiat ratkeavat. Näin on ollut aina ja näin se tulee olemaan nykyisenkin tilanteen kanssa.

Juuri nyt ei välttämättä siltä tunnu, mutta olemme silti vähän valmiimpia kuin keväällä aikaan, jolloin ovet harrastuksiin ja vapaa-aikaan tuntuu sulkeutuvan ja rajoituksia tulee arkiseen elämäänkin. Kaupassa käynti vaatii suunnittelua. Ystävien näkeminen kannattaa tehdä nyt lenkkipolulla. Isoja väkijoukkoja kannattaa välttää. Elämä sisältää juuri nyt paljon epä-asioita, epätietoisuutta ja epävarmuutta. Sellaisen sietäminen ei ole helppoa, vaikka kuinka olisi uskoa siihen, että jonain päivänä tämä aikakin on muisto vain.

Se, mitä me voimme kuitenkin tehdä elämän helpottamiseksi tässä ja nyt on se, että kysymme läheisiltä, ystäviltä tai vaikka naapurilta, että mitä kuuluu. Toivon myös, että sinulla on joku, joka kysyy saman kysymyksen sinulta. Tällaisena aikana tämä on erityisen tärkeää. Pysähdytään. Onhan meillä aikaa. Kuunnellaan toisiamme. Kaikki me tiedämme, miten tärkeää on tulla kuulluksi. Että on joku, joka on kiinnostunut meistä ja oikeasti pysähtyy kuuntelemaan ihan vaan sitä, mitä meille kuuluu. Meillä on mahdollisuus olla se henkilö toinen toisillemme. Sen me voimme tehdä vaikka heti.

lämpöisin terveisin, Sanna