Kaikki uutiset

Hyvää vanhustenviikkoa!

Vanhusten viikkoa vietetään tällä viikolla 2-9.10! Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on taas juhlittu jo vuodesta 1954, lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina ja se alkoikin eilen 2.10. Vanhusten viikon teema on tänä vuonna "Yhdessä luontoon - joka iän oikeus". 

Luonto ympärillämme kuuluu meille kaikille ja Suomessa saammekin nauttia luonnosta neljän vuodenajan aikana:

Keväällä luonto herää, muuttolinnut palaavat ja lumet sulavat. Jäät lähtevät liikkeelle ja jokien vesimäärät kasvavat. Pikkuiset kasvien nuppuset alkavat kurkkia maan koloista.
Kesällä saamme nauttia lämpimämmästä ja valoisammasta säästä. Kukat kukkivat, ympärillä on vehreyttä ja ihanaa valoa, jota saattaa kestää melkein koko yön ajan! Suomen pohjoisosissa aurinko ei laske lainkaan. 
Syksyn mukana tulee puiden kauniit väriskaalat, joka laskeutuu myös maan kamaralle. Ihana ruska tuo tietysti mukanaan myös sienestysajan.
Kun talvi saapuu, illat viilenevät ja pimenevät, lumi sataa maahan ja peittää alleen vehreyden. Ehkäpä törmäät hangella pikkuisen jänöjussin tai linnun jalanjälkiin. 

Luonto tuo varmasti mieleen myös paljon muistoja: Luistelua järven jäällä, nuotiomakkaran paistoa, kesäretkiä teltan kanssa, kauniiden ruskan värjäämien puiden ihastelua.
Onko sinulla mielessäsi jokin merkityksellinen luontokokemus? Mikäli haluat jakaa muistosi meille ja muille, voit kirjoittaa sen sähköpostilla osoitteeseen: lotta.parkkola@espoonmuisti.fi

Järjestämme pääkaupunkiseudulla vanhusten viikon kunniaksi kaksi muistitreenikävelyä luonnon helmassa.

Vantaalla, Hakunilassa 5.10. klo 10-11. Lähtö Skomarsin torpalta. (os. Ratsumiehenpolku 1, Vantaa). Vapaa pääsy.
Espoossa, Matinkylässä 5.10. klo 14-15. Lähtö Naapuruustalo Matinkylältä (os. Matinkatu 7, Espoo). Vapaa pääsy.

Keski-Uudellamaalla järjestetään apuvälinemessut 5.10. Keravan kirjaston Pentinkulmassa, jossa Muistiluotsin edustaja klo 12-12:30. Vapaa pääsy.
5.10. Klo 17:30-19:30 Kun kuulet, pystyt myös muistamaan -tapahtuma Viertolan toimintakeskuksessa (os. Timontie 4, Kerava). Vapaa pääsy. 

Luonnontäyteistä Vanhusten viikkoa kaikille!