Kaikki uutiset

Harjoittelijan kuulumisia 

Olemme saaneet nauttia kuusi viikkoa työharjoittelijan, Miran, seurasta pääkaupunkiseudulla! Ohessa hänen ajatuksiaan harjoittelusta.

”Olen Mira ja asun tällä hetkellä Espoossa. Olen opiskellut lähihoitajaksi ja tehnyt töitä ikääntyneiden kanssa tehostetussa asumisessa kolmessa eri yrityksessä. Opiskelen tällä hetkellä Metropoliassa geronomiksi. Opintoni ovat juuri puolessa välissä. Tulevaisuuden suunnitelmissa on tällä hetkellä hakea töihin palveluohjaukseen valmistumisen jälkeen ja päästä tekemään töitä kotona asuvien ikääntyneiden kanssa. Hain Uudenmaan Muistiluotsiin harjoitteluun, koska toiminta oli itselle ihan uutta ja halusin päästä tutustumaan kolmannen sektorin toimintaan. Lisäksi halusin päästä näkemään, miten kolmannen sektorin toiminnalla voidaan tukea muistisairaan kotona asumista ja omaishoitoa. En tiennyt työstä Muistiluotsilla ennakkoon muuta kuin sen, että työ on liikkuvaista ja muistiohjaajat pitävät erilaisia ryhmiä sekä asiakkaina on kotona asuvat muistisairaat ja heidän perheensä. 

Olen tykännyt paikasta alusta asti todella paljon. Varsinkin, mitä pidempään olen ollut mukana ja mitä enemmän olen nähnyt, on oma kiinnostukseni kasvanut joka viikko lisää. Ensimmäiset viikot olivat paljon perehtymistä ja toiminnan hahmottamista. Nyt harjoittelun loppuvaiheessa olen päässyt jo hieman itsekin ohjaamaan tutuissa ryhmissä ja tiedän hieman tarkemmin, miten päivät etenevät. Yhdessä vertaistukiryhmässä olen ollut harjoitteluni aikana mukana useamman kerran ja tutustunut ryhmäläisiinkin paremmin.

Harjoittelu on opettanut itselle paljon uutta ja se on ollut todella ihanaa. Olen päässyt tutustumaan UML:n toiminnan lisäksi myös Muistiliittoon ja olen perehtynyt vapaaehtoistoimintaan laajasti. Olen myös huomannut, että eri hyvinvointialueilla yhteistyö toimii eri tavalla. Olen päässyt kuulemaan omaisten vertaistukiryhmissä erilaisia tilanteita. Koen kuitenkin, että ehkä merkittävin asia mitä olen oppinut koko harjoittelun aikana on työikäiset muistisairaat ja se, miten heidän asemansa on valitettavan heikko palvelujärjestelmässä.

Ehdottomasti parasta työharjoittelussa on ollut ihanan työyhteisön lisäksi kaksi aivan ihanaa ryhmää, joihin olen päässyt säännöllisesti mukaan. Kyseiset ryhmät ovat antaneet itselle paljon energiaa ja iloa sekä niissä mukana olo on tuntunut etuoikeutetulta. Kuin myös se, että olen päässyt kuulemaan omaisten ryhmissä heidän arjestaan ja tiedän jatkossa, mitkä asiat ovat omaisille haastavia. Myös se miten työntekijät ovat alusta asti ottaneet avosylin vastaan ja olivat ihanasti jo valmistautuneet tulooni oli merkityksellistä. En olisi voinut parempaa harjoittelupaikkaa tähän kohtaan toivoakkaan. Harjoittelun myötä sain myös itselleni lisää välineitä joita käyttää tulevaisuudessa omassa työssäni."

Kiitos Mira, on ollut ilo saada sinut kuudeksi viikoksi osaksi porukkaa!