Kaikki uutiset

 

Eduskuntavaalit lähestyy. Miten sitä oikein sopisi ihmisten aktiivisuutta tiedustella? Että aiotko äänestää? Vai kai sä nyt äänestämään menet? Kai me ollaan yhtä mieltä siitä, että äänestäminen kannattaa?

Ja jos ollaan samaan mieltä siitä, millä kaiken mainonnan seasta löytää sen olennaisen? Mistä sitä varmaksi tietää ketä tai mitä kannattaa äänestää? Mistä tunnistan itselleni oikean ehdokkaan?

Vaikea se onkin tietää tai ainakaan kysymättä tietää. Jokainen ehdokas kertoo omat tavoitteensa. Meidän pitää päättää, millaisia ihmisiä haluamme asioista päättämään. Miltä he näyttävät julkisuudessa, sosiaalisessa mediassa, mitä he lupaavat, ketä he itse kannattavat. Meidän pitää löytää ihmisiä, joilla on samat arvot ja he ajavat asioita, jotka ovat arjessamme tukena nyt ja kantavat vielä tulevaankin.

Jos haluat tietää, mitä ehdokkaasi on ajatellut tehdä muistiasioiden hyväksi ja tuntuu vaikealta päättää, mitä kysyisi, voit lähettää ehdokkaalle vaikka sähköpostilla alla olevasta linkistä Muistiliiton tavoitteet tulevalle hallituskaudelle. Kannattaa kysyä, miten hän on aikonut esimerkiksi näitä asioita huomioida, jos pääsee läpi. Vai onko hänellä jokin muu suunnitelma muistisairaiden ja läheisten tilanteen tukemiseksi. Tai jos olet löytänyt useamman hyvän ehdokkaan, etkä osaa päättää, ketä äänestää, lähetä nämä tavoitteet heille kysymyksen kera ja vertaile vastauksia.

Äänestäminen on tärkeää. Äänesi on tärkeä. Sinulla on nykyisellään onneksi helposti mahdollisuus tarkistaa oman ehdokkaasi kanta mihin tahansa sinulle tärkeään asiaan. Käytä sitä ja käytä ääntäsi. Olen melkoisen varma, että ehdokkaat ovat juuri nyt viestinten äärellä ja helposti tavoitettavissa. Vaalikampanjat kun ovat jo startanneet.

Muistiliiton tavoitteet tulevalle hallituskaudelle (2023 – 2027)

 

Kysyvä ei tieltä eksy!