Gruppverksamhet

Nylands Minneslots ordnar mångsidig gruppverksamhet på hela verksamhetsområdet. Aktuellt ordnas det fysiska gruppträffar, virtuella gruppträffar och Facebook-grupper. Nedan kan du läsa mera om de olika grupperna. Ändringar kan förekomma.

Facebook-grupper

Nylands Minneslots har grundat facebook-grupper för gemensamma diskussioner, eftersom normala gruppträffarna har avbokats tillsvidare. I grupperna kan du dela erfarenheter, tankar, bilder och tips och på detta sätt möjliggöra stöd till varandra speciellt under denna tid. Varmt välkommen med för att diskutera i grupperna! Observera att i grupperna gäller tystnadsplikt. 

Nylands Minneslots minnesträningsgrupp
Gruppen är en minnesträningsgrupp som är öppen för alla intresserade, dit läggs upp minnestränings- och hjärngymnastiksuppgifter samt info om hjärnhälsa. Gruppen hittar ni här.

Muistisairaan aikuiset lapset (Uusimaa)
Gruppen är menat för personer vars förälder/föräldrar har minnessjukdom. Gruppen hittar ni här.

Läheisten vertaisryhmä (Uudenmaan Muistiluotsi)
Gruppen är menat för personer vars närstående har minnessjukdom. Gruppen hittar ni här.

Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoiset
Här hittar du även en grupp, som är menat för Nylands Minneslots frivilliga. Gruppen hittar ni här.

 

Gruppträffar

Nylands Minneslots ordnar mångsidig gruppverksamhet på hela verksamhetsområdet. Nedan kan du läsa mera om de olika grupperna.

Minnesträningsgrupper för personer med minnessjukdom

I minnesträningsgrupperna för personer med minnessjukdom friskar vi upp och stöder minnet med tex minnesträning, motion samt gör tillsammans olika övningar som aktiverar hjärnan. Grupper finns även för personer i arbetsför ålder.

Minnestränings- och stödgrupperna träffas samtidigt men i skilda utrymmen och med egna handledare.

Stödgrupper för närstående

I grupperna för närstående till personer med minnessjukdom får man dela med sig av erfarenheter, få nya idéer till vardagen samt stöd av andra i liknande livssituation. Grupper finns också för personer i arbetslivet och för de minnessjukas vuxna barn.

Minnestränings- och stödgrupperna träffas samtidigt men i skilda utrymmen och med egna handledare.

Minnesträningsgrupper som är öppna för alla

I minnesträningsgrupperna som är öppna för alla som är intresserade av minnet tränar man minnet med hjälp av olika övningar och trevlig verksamhet.

Funktionella grupper

I de funktionella grupperna har man möjlighet att fortsätta med gamla hobbyn eller prova på något nytt. Det viktigaste är att få göra något roligt tillsammans!

För tillfället finns följande grupper:

•    Motion

•    Konst

•    Musik

Minnesrehabiliteringskurs

I gruppen utvecklar man tanke- och problemlösningsfärdigheter med hjälp av Instrumental Enrichment (IE)-metoden. Uppgifterna är mångsidiga och passar alla. Gruppen är för personer med minnessjukdom.