Vapaaehtoistoiminta 

Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoisena voit olla mukana vahvistamassa muistisairaan ja hänen läheisensä osallisuuden mahdollisuuksia. Koulutamme, ohjaamme sekä tuemme vapaaehtoisiamme. Säännölliset virkistys- ja koulutuspäivät sekä vertaistapaamiset muiden vapaaehtoisten kanssa antavat intoa ja työkaluja toimintaan. Mukaan pääset ottamalla yhteyttä alueesi Muistiohjaajaan. Tervetuloa meille muistivapaaehtoiseksi! 

Tulevia vapaaehtoistoiminnan koulutuksia ja tilaisuuksia

Vapaaehtoistoiminnan infotilaisuudet Espoossa:

Tietoa vapaaehtoistoiminnasta ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista. Perehdytysvapaaehtoistoiminnan perusteisiin ja kohtaamiseen. 

maanantai 11.9. klo 10–12.00 Leppävaara, Sellon kirjasto, Akseli-Sali, Leppävaarankatu 9.

maanantai 11.9. klo 14–16.00 Matinkylä, Iso Omenan kirjasto, kokoustila Kari. Suomenlahdentie 1. Tvåspråkigt tillfälle!

 

Aivoterveyslähettiläs- koulutus perjantaina 22.9 klo 11-16 Espoon Tapiolassa

Koulutus on suunnattu vapaaehtoisille, jotka ovat kiinnostuneita aivoterveyden edistämisestä sekä tapahtuman, luennon tai ryhmätoiminnan järjestämisestä. Koulutuksessa perehdytään malliluentoon ja ryhmän ohjaamisen perusteisiin. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Asta Koskinen 040 542 5253, asta.koskinen@espoonmuisti.fi

Uudenmaan Muistiluotsissa voit toimia vapaaehtoisena

  • avoimissa muistitreeniryhmissä ohjaajana
  • muistisairaiden muistitreeniryhmissä muistiohjaajan tuella (avustaminen, ohjaus)
  • toiminnallisissa ryhmissä (esimerkiksi liikunta- ja lauluryhmät)
  • erilaisissa tapahtumissa (seminaarit, luennot, messut, retket)
  • muistikahviloissa (avustavat tehtävät kuten kahvinkeitto, materiaalin jakaminen, sisällön tuottaminen..)
  • vertaisohjaajana läheisten vertaisryhmissä
  • järjestötyössä (esim. jäsenkirjeiden postituksessa)

Ryhmissä voit toimia avustajana muistiohjaajan tukena tai ohjaajana yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Voit osallistua toimintaan satunnaisesti tai sitoutua pidemmäksi ajaksi. Yhdessä voimme miettiä ja löytää sinulle sopiva tehtävä. Vapaaehtoistoiminnassamme voit myös hyödyntää omaa osaamistasi tai harrastuksiasi.

Miten voit tulla mukaan?

Järjestämme säännöllisin väliajoin vapaaehtoiskoulutuksia. Mukaan voit kuitenkin lähteä milloin vain ottamalla meihin suoraan yhteyttä!

Yhteystiedot löydät täältä

 

Olemme perustaneet myös Facebook-ryhmän Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoisina toimiville, jossa voi jakaa kokemuksia, tarinoita, kuvia ja vinkkejä ja näin mahdollistaa toistemme tukeminen erityisesti tällaisena aikana. Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan!  Muistathan, että ryhmän keskustelut ovat luottamuksellisia. Facebook-ryhmään pääset tästä