Vapaaehtoistoiminta 

Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoisena voit olla mukana vahvistamassa muistisairaan ihmisen ja hänen läheisensä osallisuuden mahdollisuuksia. Aiempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta tai muistisairauksista et tarvitse. 

Koulutamme, ohjaamme sekä tuemme vapaaehtoisiamme. Säännölliset virkistys- ja koulutuspäivät sekä vertaistapaamiset muiden vapaaehtoisten kanssa antavat intoa ja työkaluja toimintaan.

Löydä itsellesi vapaaehtoistehtävä - tilaisuus Lohjalla 6.10.22

Poikkea kahville torstaina 6.10. klo 15.30-17.30 välisenä aikana Suurlohjankatu 18 ja jutellaan mitä mahdollisuuksia vapaaehtoisuus Uudenmaan Muistiluotsissa sinulle tarjoaa! Tilaisuus järjestetään Hiiden Omaishoitajat ry:n tiloissa yhteistyössä eri järjestötoimijoiden ja seurakunnan kanssa. Tervetuloa! Lisätietoja saat muistiohjaaja Maija Hakalalta 040 7527866 maija.hakala@espoonmuisti.fi

Seuraava vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus Espoon Tapiolassa 12.-13.9.22:

Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus

Uudenmaan Muistiluotsissa voit toimia vapaaehtoisena

  • avoimissa muistitreeniryhmissä ohjaajana
  • muistisairaiden muistitreeniryhmissä muistiohjaajan tuella (avustaminen, ohjaus)
  • toiminnallisissa ryhmissä (esimerkiksi liikunta- ja lauluryhmät)
  • erilaisissa tapahtumissa (seminaarit, luennot, messut, retket)
  • muistikahviloissa (avustavat tehtävät kuten kahvinkeitto, materiaalin jakaminen, sisällön tuottaminen..)
  • vertaisohjaajana läheisten vertaisryhmissä
  • muistisairaan MuistiKaverina
  • järjestötyössä (esim. jäsenkirjeiden postituksessa)

Ryhmissä voit toimia avustajana muistiohjaajan tukena tai ohjaajana yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Voit osallistua toimintaan satunnaisesti tai sitoutua pidemmäksi ajaksi. Yhdessä voimme miettiä ja löytää sinulle sopiva tehtävä. Vapaaehtoistoiminnassamme voit myös hyödyntää omaa osaamistasi tai harrastuksiasi.

Miten voit tulla mukaan?

Järjestämme säännöllisin väliajoin vapaaehtoiskoulutuksia. Mukaan voit kuitenkin lähteä milloin vain ottamalla meihin suoraan yhteyttä!

Yhteystiedot löydät täältä

 

 

 

 

 

Olemme perustaneet myös Facebook-ryhmän Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoisina toimiville, jossa voi jakaa kokemuksia, tarinoita, kuvia ja vinkkejä ja näin mahdollistaa toistemme tukeminen erityisesti tällaisena aikana. Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan!  Muistathan, että ryhmän keskustelut ovat luottamuksellisia. Facebook-ryhmään pääset tästä