Mitä vapaaehtoistoiminta on?

Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoisena voit olla mukana vahvistamassa muistisairaan ihmisen ja hänen läheisensä elämänhallintaa ja osallisuuden mahdollisuuksia. Tehtävässä voit toimia omana itsenäsi ja omilla voimavaroillasi. Aiempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta tai muistisairauksista et tarvitse. 

Uudenmaan Muistiluotsi tukee, ohjaa sekä kouluttaa vapaaehtoisensa. Säännölliset virkistys- ja koulutuspäivät sekä vertaistapaamiset muiden vapaaehtoisten kanssa antavat intoa ja työkaluja toimintaan. 

Lue lisää vapaaehtoistoiminnastamme. (pdf)

Mitä voisit tehdä?

Uudenmaan Muistiluotsissa voit toimia vapaaehtoisena

  • erilaisissa tapahtumissa (seminaarit, luennot, messut, retket)
  • Muistikahviloissa
  • toiminnallisissa ryhmissä
  • muistisairaiden muistitreeniryhmissä
  • muistisairaiden läheisten vertaisryhmissä
  • järjestötyössä (esim. jäsenkirjeiden postituksessa)

Ryhmissä voit toimia avustajana muistiohjaajan tukena tai ohjaajana yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Voit osallistua toimintaan satunnaisesti tai sitoutua pidemmäksi ajaksi. Yhdessä voimme miettiä ja löytää sinulle sopiva tehtävä. Vapaaehtoistoiminnassamme voit myös hyödyntää omaa osaamistasi tai harrastuksiasi.

Miten voit tulla mukaan?

Uudenmaan Muistiluotsi järjestää säännöllisin väliajoin koulutuksia rekrytoidakseen uusia vapaaehtoisia. Mukaan voit kuitenkin lähteä milloin vain ottamalla meihin suoraan yhteyttä!

Tulevien koulutusten ajankohdat.

Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Muistiohjaaja Ida Mitchell

ida.mitchell@espoonmuisti.fi
040 170 6771

Muistiohjaaja Tanja Varpalahti

tanja.varpalahti@espoonmuisti.fi
040 743 3158