Toiminta

Tehtävät

Tulevat koulutukset

Mitä vapaaehtoistoiminta meillä on?

Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoisena voit olla mukana vahvistamassa muistisairaan ihmisen ja hänen läheisensä elämänhallintaa ja osallisuuden mahdollisuuksia. Aiempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta tai muistisairauksista et tarvitse. 

Uudenmaan Muistiluotsi tukee, ohjaa sekä kouluttaa vapaaehtoisensa. Säännölliset virkistys- ja koulutuspäivät sekä vertaistapaamiset muiden vapaaehtoisten kanssa antavat intoa ja työkaluja toimintaan. Lue lisää vapaaehtoistoiminnastamme. (pdf)

Olemme perustaneet myös facebook-ryhmän Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoisina toimiville, jossa voi jakaa kokemuksia, tarinoita, kuvia ja vinkkejä ja näin mahdollistaa toistemme tukeminen erityisesti tällaisena aikana. Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan!  Muistathan, että ryhmän keskustelut ovat luottamuksellisia. Facebook-ryhmään pääset tästä.

Mitä voisit tehdä?

Uudenmaan Muistiluotsissa voit toimia vapaaehtoisena

  • erilaisissa tapahtumissa (seminaarit, luennot, messut, retket)
  • Muistikahviloissa
  • toiminnallisissa ryhmissä (liikunta, musiikki)
  • muistisairaiden muistitreeniryhmissä (avustaminen, ohjaus)
  • muistisairaiden läheisten vertaisryhmissä
  • avointen muistitreenariryhmien ohjaajana
  • järjestötyössä (esim. jäsenkirjeiden postituksessa)

Ryhmissä voit toimia avustajana muistiohjaajan tukena tai ohjaajana yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Voit osallistua toimintaan satunnaisesti tai sitoutua pidemmäksi ajaksi. Yhdessä voimme miettiä ja löytää sinulle sopiva tehtävä. Vapaaehtoistoiminnassamme voit myös hyödyntää omaa osaamistasi tai harrastuksiasi.

Miten voit tulla mukaan?

Uudenmaan Muistiluotsi järjestää säännöllisin väliajoin koulutuksia rekrytoidakseen uusia vapaaehtoisia. Mukaan voit kuitenkin lähteä milloin vain ottamalla meihin suoraan yhteyttä!

Yhteystiedot löydät täältä