Vapaaehtoistoiminta

Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoisena voit olla mukana vahvistamassa muistisairaan ihmisen ja hänen läheisensä osallisuuden mahdollisuuksia. Aiempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta tai muistisairauksista et tarvitse. 

Koulutamme, ohjaamme sekä tuemme vapaaehtoisiamme. Säännölliset virkistys- ja koulutuspäivät sekä vertaistapaamiset muiden vapaaehtoisten kanssa antavat intoa ja työkaluja toimintaan.

Uudenmaan Muistiluotsissa voit toimia vapaaehtoisena

  • puhelin- tai kirjekaverina muistisairaalle tai läheiselle
  • toiminnallisissa etäryhmissä ohjaajana muistiohjaajan tuella (esimerkiksi liikunta tai muistitreeniryhmät)
  • muistisairaan MuistiKaverina
  • erilaisissa tapahtumissa (seminaarit, luennot, messut, retket)
  • Muistikahviloissa
  • muistisairaiden muistitreeniryhmissä (avustaminen, ohjaus)
  • vertaisohjaajana läheisten vertaisryhmissä
  • muistitreeiryhmien ohjaajana
  • järjestötyössä (esim. jäsenkirjeiden postituksessa)

Ryhmissä voit toimia avustajana muistiohjaajan tukena tai ohjaajana yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Voit osallistua toimintaan satunnaisesti tai sitoutua pidemmäksi ajaksi. Yhdessä voimme miettiä ja löytää sinulle sopiva tehtävä. Vapaaehtoistoiminnassamme voit myös hyödyntää omaa osaamistasi tai harrastuksiasi.

Miten voit tulla mukaan?

Järjestämme säännöllisin väliajoin vapaaehtoiskoulutuksia. Mukaan voit kuitenkin lähteä milloin vain ottamalla meihin suoraan yhteyttä!

Yhteystiedot löydät täältä

Tulossa Muistikaveri-koulutukset! 

Muistikaveri on koulutettu vapaaehtoinen, joka voi toimia muistisairaan kaverina erilaisten, teitä kiinnostavien aktiviteettien muodossa - tai ihan vain ytheisen ajan jakamiseen. Muistikaveri vastaa kaveruuteen, ei hoitoon liittyviin asioihin. Koulutus on maksuton, eikä sido vapaaehtoistoimintaan.

Kahden iltapäivän koulutus: Ke 26.5. ja to 27.5. klo 13-15.30 Lisätietoa: Tästä

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:  pia.kuusinen@espoonmuisti.fi (040 739 5146)

Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus

Haluaisitko mukaan vapaaehtoistoimintaamme, jossa pääset toimimaan muistisairaiden ja heidän läheistensä hyväksi? Et tarvitse aiempaa kokemusta vapaaehtoisuudesta tai muistisairauksista. Koulutus on maksuton ja se ei vielä sido sinua vapaaehtoistoimintaan. Koulutuksessa käydään läpi toimintaamme, vapaaehtoisuuden periaatteita sekä muistisairaiden kohtaamista. Lisätietoja: Tästä

Koulutus toteutetaan Teams-etäyhteydellä ja se pidetään kahtena peräkkäisenä tiistaina:
Tiistai 13.4.2021. klo 16:00-18:00
Tiistai 20.4.2021. klo 16:00-18:00

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Asta Koskinen: asta.koskinen@espoonmuisti.fi / 040 542 5253

 

Olemme perustaneet myös Facebook-ryhmän Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoisina toimiville, jossa voi jakaa kokemuksia, tarinoita, kuvia ja vinkkejä ja näin mahdollistaa toistemme tukeminen erityisesti tällaisena aikana. Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan!  Muistathan, että ryhmän keskustelut ovat luottamuksellisia. Facebook-ryhmään pääset tästä