Ryhmätoiminta

Uudenmaan Muistiluotsi järjestää monipuolista ryhmätoimintaa koko toiminta-alueella. Alla voit lukea lisää eri ryhmistä. Ryhmien aikatauluihin.

Muistitreeniryhmät muistisairaille

Muistisairaille tarkoitetuissa muistitreeniryhmissä virkistetään ja tuetaan muistia esimerkiksi muistijumpalla, liikunnalla sekä tehden yhdessä erilaisia aktivoivia harjoitteita. Ryhmiä löytyy myös työikäisille.

Muistitreeni- ja vertaisryhmät kokoontuvat samanaikaisesti, molemmissa ryhmissä on oma ohjaaja. 

Vertaisryhmät läheisille

Läheisten ryhmissä saa mahdollisuuden jakaa käytännön kokemuksia, saada uusia vinkkejä arkeen sekä tukea muilta samassa elämäntilanteessa olevilta. Ryhmiä löytyy mm. työikäisille ja muistisairaiden aikuisille lapsille.

Muistitreeni- ja vertaisryhmät kokoontuvat samanaikaisesti, molemmissa ryhmissä on oma ohjaaja.

Kaikille avoimet muistitreeniryhmät 

Kaikille muististaan kiinnostuneille avoimessa ryhmässä treenataan muistia erilaisten harjoitteiden ja mukavan toiminnan avulla. 

Toiminnalliset ryhmät

Toiminnallisissa ryhmissä on mahdollisuus vanhojen harrastusten jatkamiselle tai kokeilla jotain uutta. Tärkeintä on hauska yhdessä tekeminen! 

Tämän hetken ryhmät ovat:

  • Liikunta
  • Taide
  • Musiikki
  • Kirjallisuus

Muistikuntoutuskurssi

Ryhmässä kehitetään ajattelu- ja ongelmanratkaisutaitoja käyttäen Instrumental Enrichment (IE) - menetelmää. Tehtävät ovat monipuolisia ja sopivat kaikille. Ryhmä on tarkoitettu muistisairaille.