Ryhmätoiminta

Uudenmaan Muistiluotsi järjestää monipuolista ryhmätoimintaa koko toiminta-alueellaan. Järjestämme myös etäryhmätoimintaa. Alla voit lukea lisää eri ryhmätoiminnoistamme. 

Kaikkien ryhmien tarkemmat tiedot ja ajankohdat sekä ilmoittautumisohjeet löydät alueittain tämän sivun vasemmasta reunasta otsikon Ryhmätoiminta alta sekä Tapahtumakalenterista.

Muistitreeniryhmät muistisairaille
Muistisairaille tarkoitetuissa muistitreeniryhmissä jaetaan kokemuksia, virkistetään ja tuetaan muistia keskustellen ja tehden yhdessä erilaisia aktivoivia harjoitteita. Ryhmiä löytyy myös työikäisille. Muistitreeni- ja vertaisryhmät kokoontuvat samanaikaisesti, molemmissa ryhmissä on oma ohjaaja. Muistitreeniryhmissä voi olla mukana myös vapaaehtoinen ryhmäavustaja.

Vertaisryhmät läheisille
Läheisten ryhmissä saa mahdollisuuden jakaa käytännön kokemuksia, saada uusia vinkkejä arkeen sekä tukea muilta samassa elämäntilanteessa olevilta. Ryhmiä löytyy myös työikäisille ja muistisairaiden aikuisille lapsille. Muistitreeni- ja vertaisryhmät kokoontuvat samanaikaisesti, molemmissa ryhmissä on oma ohjaaja. 

Kaikille avoimet muistitreeniryhmät
Kaikille muististaan kiinnostuneille avoimessa ryhmässä treenataan muistia erilaisten harjoitteiden ja mukavan toiminnan avulla. Ryhmiä ohjaavat Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoiset.
 

Etätapaamiset

Tarjoamme myös etäyhteyksillä toteutetavia ryhmiä. Ryhmät toteutetaan Microsoftin Teams-ohjelmalla. Ryhmään tullaksesi tarvitset siis tietokoneen tai älypuhelimen/tablettitietokoneen ja kokeilunhalua. Autamme mielellämme Teamsin käytössä. Ole yhteydessä ja tule mukaan!
 

Toiminnalliset ryhmät

Toiminnallisissa ryhmissä on mahdollisuus vanhojen harrastusten jatkamiselle tai kokeilla jotain uutta. Tärkeintä on hauska yhdessä tekeminen!