Ryhmätoiminta

Facebook-ryhmät

Uudenmaan Muistiluotsi on perustanut facebook-ryhmiä yhteisten keskustelujen alustaksi, kun normaalit ryhmätapaamiset on toistaiseksi jouduttu perumaan. Ryhmissä voit jakaa kokemuksia, tarinoita, kuvia ja vinkkejä ja näin mahdollistaa toistemme tukeminen erityisesti tällaisena aikana. Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan ryhmiin!  Muistathan, että ryhmän keskustelut ovat luottamuksellisia.

Muistisairaan aikuiset lapset (Uusimaa)
Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden isä tai äiti sairastaa etenevää muistisairautta.
https://www.facebook.com/groups/206519573892430/?source_id=206350686091431

Läheisten vertaisryhmä (Uudenmaan Muistiluotsi)
Ryhmä on tarkoitettu muistisairautta sairastavan henkilön omaisille/läheisille.
https://www.facebook.com/groups/211413830073718/?source_id=206350686091431

Tässä listauksesta löydät myös Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoisille suunnatun ryhmän, joka on tarkoitettu Uudenmaan Muistiluotsin vapaaehtoisena toimiville.
https://www.facebook.com/groups/206465317335644/?source_id=206350686091431

Ryhmätapaamiset

Uudenmaan Muistiluotsi järjestää monipuolista ryhmätoimintaa koko toiminta-alueella. Alla voit lukea lisää mitä yhteisissä tapaamisissa tehdään. Tällä hetkellä kaikki ryhmätapaamiset ovat tauolla.

Muistitreeniryhmät muistisairaille
Muistisairaille tarkoitetuissa muistitreeniryhmissä virkistetään ja tuetaan muistia esimerkiksi muistijumpalla, liikunnalla sekä tehden yhdessä erilaisia aktivoivia harjoitteita. Ryhmiä löytyy myös työikäisille. Muistitreeni- ja vertaisryhmät kokoontuvat samanaikaisesti, molemmissa ryhmissä on oma ohjaaja. 

Vertaisryhmät läheisille
Läheisten ryhmissä saa mahdollisuuden jakaa käytännön kokemuksia, saada uusia vinkkejä arkeen sekä tukea muilta samassa elämäntilanteessa olevilta. Ryhmiä löytyy mm. työikäisille ja muistisairaiden aikuisille lapsille. Muistitreeni- ja vertaisryhmät kokoontuvat samanaikaisesti, molemmissa ryhmissä on oma ohjaaja.

Kaikille avoimet muistitreeniryhmät
Kaikille muististaan kiinnostuneille avoimessa ryhmässä treenataan muistia erilaisten harjoitteiden ja mukavan toiminnan avulla. 

Toiminnalliset ryhmät
Toiminnallisissa ryhmissä on mahdollisuus vanhojen harrastusten jatkamiselle tai kokeilla jotain uutta. Tärkeintä on hauska yhdessä tekeminen!
Tämän hetken ryhmät ovat:

  • Liikunta
  • Taide
  • Musiikki

Muistikuntoutuskurssi
Ryhmässä kehitetään ajattelu- ja ongelmanratkaisutaitoja käyttäen Instrumental Enrichment (IE) - menetelmää. Tehtävät ovat monipuolisia ja sopivat kaikille. Ryhmä on tarkoitettu muistisairaille.