Veikon tarina

Veikko on 83-vuotias ikänsä urheillut ja kilpaillut mies. Liikunta kuuluu hänen arkeensa edelleen. Kertoo liikkuvansa päivittäin rakkaiden liikuntamuotojen parissa, kuten juokseminen, narulla hyppely, nyrkkeily ja oma kotijumppa. Juoksu ollut Veikolle mieluisin urheilulaji, mutta hyvä kakkosena tulee hiihto ja kolmantena nyrkkeily. Hän on kilpaillut kaikissa näissä lajeissa. Veikko kertookin urheilun merkitsevän hänelle kaikkea, rakkaan vaimon jälkeen tietenkin. Luonteeltaan hän onkin kunnianhimoinen ja periksiantamaton.

Rakkain urheilupalkinto on maastojuoksukilpailuista Porista. Hän voitti Porin maastojuoksun 15-vuotiaana, osallistujia tässä kisassa oli 68! Ratajuoksussa hän on kilpaillut 1500m, 1800m, 3000m ja 10000m ja voittanut näistä kilpailuista lukuisia palkintoja. Veikon palkintokaappi onkin pullollaan erilaisia mitaleja ja pokaaleja. Täysmaratoneja hän on juossut 21 (42km). Helsingin Citymaratoneihin hän on osallistunut 5 kertaa, vuosina 1988, -90, -91, -93 ja -94. Vantaan Korsossa hän on juossut myös 5 maratonia vuosina 1988, -89, -90, -91 ja -92. Turussa hän on juossut veteraanien maratonin 1991 ajalla 3h 12min (20. sija) sekä Paavo Nurmi maratonin 1992. Hän on juossut täyspitkiä maratoneja myös Lappeenrannassa, Pohjanmaalla, Hämeenlinnassa, Tuusulassa (Tuusulan järvi maraton), Lahdessa, Joutsenossa ja Kyröjoella. Ulkomaillakin on tullut maratoneja juostua: New York maraton Yhdysvalloissa 1986 ja Berliinin maraton Saksassa 1987. Lisäksi hän on juossut useita puolimaratoneja. Juoksu häneltä sujuu edelleenkin.

1954 hän voitti Turussa kisatun armeijan nyrkkeilymestaruuden, josta sai palkinnoksi nyrkkeilyhanskat, joilla kisattiin Helsingin olympiakisoissa. Nämä nyrkkeilyhanskat ovat hänelle hyvin rakas muisto. ”Nyrkkeilyssä ja elämässä pätee sama ohje, jonka opin jo lapsena äidiltäni: parempi antaa kuin ottaa”, sanoo Veikko.

Naruhyppely on kuulunut intensiivisesti nyrkkeilyyn ja Veikko on edelleenkin siinä lyömätön. Oppinsa naruhyppelyyn hän on saanut Aira Samulinin setä Sten Suviolta, josta on tälle kiitollinen. Veikko haastaa edelleen mielellään kaikki halukkaat naruhyppelyssä. Kukaan ei ole häntä tähän mennessä voittanut.
Hiihto on ollut Veikolle juoksun ohella toinen hyvin rakas urheilulaji. Hiihtokisoissa hän on ollut mm. Porissa, Rovaniemellä, Tampereella, Vammalassa, Jämijärvellä, Raumalla ja Kankaanpäässä. Vuonna 1951 hän sai visakoivuisen puupokaalin 10km hiihdosta (3. sija). Tällöin ei ollut vielä jaossa metallisia palkintoja. Veikko on tehnyt vaimonsa kanssa paljon hyväntekeväisyyttä mm. lasten ja nuorten urheilun parissa.