Kaikki uutiset

Uudenmaan Muistiluotsin Muistiaktiivit

Muistiaktiivit on muistisairaista ja heidän läheisistään koottu asiantuntijatyöryhmä, jonka toiminta on käynnistynyt nyt myös Uudenmaan Muistiluotsin toiminta-alueella. 

Ryhmä on kokoontunut tänä keväänä kaksi kertaa. Ensimmäinen kannanotto alkaa olla valmis ja julkaistaan elokuussa. Seuratkaa siis asiasta uutisointia! 

Kovasti on aktiivinen ja ideoita täynnä tämä työryhmä. Tästä voisi moni työyhteisökin ottaa oppia. Kun on yhteinen tavoite ja tekemisen meininkin näin vahva, alkaa tapahtua. Käytännössä jo valmiiksi hiotun kannanoton lisäksi on tämä työryhmä jo ehtinyt lisäksi lähestyä valtakunnallisia Muistiaktiiveja kirjeen muodossa ja he ovat luvanneet viestimme käsitellä syksyn kokouksessaan. Työryhmä toivoo heidän vaikuttavan valtakunnallisesti niihin tärkeäksi koettuihin asioihin, joihin ei kannata paikallisesti pyrkiä vaikuttamaan silloin, kun muutosta toivotaan koko maan tasolla. 

Ammattilaisille ja vapaaehtoisille suunnatussa Uudenmaan Muistiluotsin järjestämässä Muistifoorumissa oli tänä vuonna kaksikin Muistiaktiivia puhumassa satapäiselle yleisölle. Tällä kertaa asiantuntijat puhuivat siitä, miltä muistisairausdiagnoosi kesken työuran tuntuu ja siitä, miten sairaus kannattaa tutkituttaa ja miten diagnoosin jälkeen kannattaa tulla omilla kasvoilla rohkaisemaan muitakin aktiiviseen toimintaan. Se, jos mikä on asennevaikuttamista! Hienoa työtä, Muistiaktiivit. 

Kaiken tämän räväkästi alkaneen vaikuttamistyön lisäksi työryhmä haluaa nähdä ja oppia lisää. Olemmekin alustavasti sopineet jo Helsingin ja Itä-Uudenmaan Muistiluotsin Muistiaktiivien kanssa tapaamisesta. Tapaamisessa on mahdollisuus tutustua paitsi toisiin kokemusasiantuntijoihin, mutta myös vastaavan työryhmän tapaan tehdä työtä ja vaikuttaa. 

On etuoikeus päästä seuraamaan tämän työryhmän työskentelyä läheltä. Ja juuri nyt toiminta näyttää siltä, että tästä työryhmästä kuullaan vielä. Jääkää kuulolle!

 

Uudenmaan Muistiluotsin Muistiaktiivien sihteeri Sanna