Kaikki uutiset

 

Tulkoon paras mahdollinen joulu

 

Erikoisen vuoden päätteeksi on seuraavaksi edessä erikoinen joulu. Tänä vuonna meiltä on vaadittu aikaisempaa enemmän epäitsekkyyttä ja toisten huomioimista. Olemme joutuneet luopumaan monesta meille tärkeästä yhteisen hyvän vuoksi ja koronaviruksen etenemisen pysäyttämiseksi. Mutta hurjakin vuosi tulee päätökseensä. Joulu tulee joka tapauksessa. Kaikesta kokemastamme huolimatta maailma jatkaa kulkuaan. Pimeimmänkin yön jälkeen koittaa aamu. Ihan aina. Talvipäivän seisauksesta lähdemme kohti piteneviä päiviä.

Jouluperinteet joudutaan nyt laittamaan monessa perheessä uusiksi. Moni on hylännyt unelman koko suvusta pitkän pöydän ääressä ja toiset taas viettävät parhaillaan aikaa vapaaehtoisessa karanteenissa varmistaakseen läheisten ja rakkaiden tapaamisen turvallisuuden. Joku syö jouluillallisen virtuaaliyhteydellä läheisiin omasta kodista.

Joulu kuitenkin tulee ja jos vain sen itsellemme sallimme, tulee joulumielikin. Joulun perussanoma on edelleen sama. Se, mikä joulussa on tärkeää, pysyy ennallaan. Vaikka emme pääsisi tapaamaan kasvokkain on tärkeää säilyttää yhteys läheisiin. Voimme soittaa puhelimella tai lähettää kirjeen tai kortin. Ja laittaa kotiin joulua juuri sen verran kuin tänä vuonna hyvältä tuntuu. Jos se on kaikki mahdolliset koristeet, leipomiset ja joululaulut, se on oikein hyvä. Jos tänä vuonna tuntuu, että vähempikin riittää, se on yhtä hyvä. Tämä vuosi voi olla hyvä vaikka perinteiden muuttamiseen, jos on sellaiseen tuntenut tarvetta aikaisemmin. Tärkeintä on, että tänäkin vuonna vietämme oman näköisen joulun. Niin kuin vanha joululaulu sanoo, joulumieli löytyy meistä itsestämme ja joulumaahan voi löytää ”vaikka paikallansa pysyy”.

Toivotamme oikein hyvää joulun aikaa kaikkiin koteihin ja ensi vuonna kuullaan taas!

 

lämpöisin jouluterveisin

Sanna

 

                                                                          joulu 2020.png