Kaikki uutiset

 

Olipahan matka

 

Meidän työyhteisö on viime talven aikana kulkenut melkoisen matkan. Sellaisen matkan, että meillä on muodostunut kohta jo hokemaksi lausahdus ”olipahan matka”. Ihmisiä on lähtenyt uusiin töihin, vauvalomille ja uusia on tullut tilalle. Jokainen lähtö on aiheuttanut ikävän kaiherruksen, jokainen tulija on tuonut mukanaan jotain uutta ja uskomattoman hyvää. Jo pelkästään tulemalla mukaan ja tarttumalla epäroimättä toimeen, on näyttänyt, että matkahan jatkuu.

Tämänkin talvikauden aikana töitä on tehty ihanalla, rakkaalla Uudellamaalla. Maakunnassa, jota koronavirus runteli kaikkein armottomimmin ja pisimmän aikaa. Eikä se ole vieläkään voitettu ole, mutta nyt on toivo jo asettunut kanssamme elämään. Aurinko paistaa ja syksy näyttää lupaavalta.

Korona-aika opetti meille paljon uutta, tietokoneista, tekniikasta, toiminnan kehittämisestä ja tavoitteisiin yhä uudelleen asettamisesta ja ennen kaikkea itsestämme. Se, mitä pidimme itsestään selvänä, ei ehkä ollutkaan. Se, mihin emme uskoneet, oli sittenkin mahdollista. Kyllä, haasteita, mutta kuitenkin paljon enemmän hyvää tarttui matkaan.

Näin kauden päättyessä ja loman lähestyessä on hetki, jolloin on hyvä katsoa taaksepäin. Todeta, että tuostakin me tulimme läpi ja edelleen ehjiä olemme. Että meillä on vieläkin paljon hyvää ja ihania asiakkaita, vapaaehtoisia, yhteistyökumppaneita lähellä. Ei tämä mihinkään hajonnut tuollakaan matkalla. Emme pystyneet olemaan sitä, minkä ennen välttämättömäksi näimme, mutta pystyimme silti olemaan täällä ja asiakkaita varten. Ja teitä varten olemme edelleen.

Matka jatkuu niin kuin matkan kuuluukin. Hetkeksi voi pysähtyä taaksepäin katsomaan, mutta sitten on jatkettava jo eteenpäin ja käännettävä katse tulevaisuuteen. Meitä on taas yhdeksän Uudenmaan Muistiluotsin tiimissä ja maailma on mahdollisuuksia täynnä. Lähitoiminta on varovaisesti ja suurella riemulla käynnistynyt. Olemme nähneet monia tuttuja, joita ei koko etäaikana pystytty tapaamaan edes etänä. Syksyä rakennetaan jo sillä ajatuksella, että me oikeasti näemme teidät kaikki silloin. Se jos mikä tuntuu hyvältä.  

Väkemme siirtyy nyt kuitenkin ensin vähitellen kesälomalle. Sen verran vuorotellen, että meille voi soittaa koko kesän ajan arkipäivisin (puhelinnumero on 0400 364 453), jos vain asiaa tulee. Otamme pienen aikalisän laiturin nokassa, rantasaunassa, joogamatolla ja telttaretkillä. Lataamme akkumme täyteen ja palaamme takaisin loppukesästä valmiina käynnistämään uuden entistä paremman, lähellä teitä olevan, syyskauden. Tähän ajatukseen voi hyvillä mielin kauden päättää ja käynnistää lomavastaajan.  

Lempeää kesää ja hyviä hetkiä teille kaikille toivottaa

Sanna