Kaikki uutiset

Aivoviikko 2023

Ensi viikolla alkaa valtakunnallinen Aivoviikko, joka täyttyy taas mielenkiintoisella ohjelmalla. Tiedätkö sinä, mistä Aivoviikossa on kyse?

Aivoviikkoa vietetään viikolla 11 ja sen teema on ”Ajattele aivojasi, mieti muistiasi”. Aivoviikko on valtakunnallinen teemaviikko, jolloin eri järjestöt osallistuvat karkeloihin teemaohjelmalla.

Tutkimusten mukaan jopa 40% muistisairauksista olisi ehkäistävissä tai sairauden puhkeamista voitaisiin viivästyttää. Riskeihin voi vaikuttaa aivoterveellisillä valinnoilla. Terveelliset elämäntavat eivät vaikuta pelkästään ennaltaehkäisevästi vaan niistä on hyötyä myös muistisairauteen sairastuneilla henkilöillä. Aivoterveellisillä valinnoilla muistisairautta sairastavan toimintakyky pysyy hyvänä mahdollisimman pitkään. Aivoterveellisyyteen liittyy esimerkiksi hyvä ruokavalio, säännöllinen liikunta, lepo ja toisaalta myös aivoja haastaminen. Uudenmaan Muistiluotsi kertoo tapahtumissaan muun muassa, miten muistisairauksien riskejä voi vähentää

Löydät alta suorat linkit erimme ohjelmaan:

Espoo, Vantaa & Kauniainen

Keski-Uusimaa

Länsi-Uusimaa

Lohjan seutu
 

Erityisnostoina mielenkiintoiset ja kaikille avoimet luennot alueilta:

  • Vantaan Muisti-ilta 14.3., joka on kaikille avoin iltatapahtuma. Paikalla on neurologian professori Anne Remes kertomassa muistisairauden tämän hetken ja tulevaisuuden tuulista esimerkiksi hoitoon liittyen. Tule kuuntelemaan!
  • Järvenpäässä 16.3. klo 14-15:30 Myllytien toimintakeskuksessa, ravitsemustieteilijä ja dosentti kertoo ravitsemuksen merkityksestä aivoterveyteen ja muistiin. Tervetuloa, vapaa pääsy!
  • Lohjan kirjasto Järnefeltinsalissa 15.3. klo 17.30-18.30 luento unesta, sen häiriintymisestä ja edistämisestä. Luennoimassa väitöskirjatutkija, sairaanhoitaja, unohoitaja Tuula Tanskanen. Tervetuloa!
  • 16.3. klo 17-19 Kirkkonummen kirjastotalo Fyyrillä, Mörne salissa: Kun kuulet, pystyt muistamaan -luentotilaisuus. Luennoimassa Kuule ja Muista hankkeelta Maarit Honkasalo. Tervetuloa, vapaa pääsy!

Tervetuloa!